Opisi sadnih in zelenjavnih vrst, ki jih pridelujemo

Sadne vrste, ki jih pridelujemo

Jabolka

Češnje

V naših nasadih prevladujeta sorti Kordia in Regina. Plodovi so zreli od sredine proti koncu junija in začetku julija. Plodovi so sladko-kislega okusa, zelo sočni, čvrsti (hrustavke), temno rdeče barve in so srčaste oblike.

Z prvimi plodovi iz novega nasada se bomo, če bo narava ugodila, sladkali že prihodnje leto (2022).

 

Breskve

Nasad sestavlja več sort. Na voljo imamo sorte, ki so primerne za svežo uporabo (čvrste, sladke in lepo obarvane), kot tudi sorte, ki so primerne za predelavo v kompote (cepke).

Slive

Jagode

Maline

Borovnice

Namizno grozdje

Z letom 2019 je na naši kmetiji bil zasajen tudi prvi manjši nasad namiznih sort grozdja. Pridelujemo tako bele kot tudi modre in rdeče sorte grozdja. Sorte, ki so namenjene osvežitvi in sorte, ki vas lahko z svojo stopnjo sladkorja in pridihom muškatne arome naravnost očarajo. 

Zanimivost: V nasadu so bile zaradi želje po ekološki pridelavi, zasajene izključno odporne sorte namiznega grozdja!

Aronija

Vrste zelenjave, ki jih pridelujemo

Stročji fižol

Skozi vse poletne mesece in pozno v jesen vam nudimo tudi domač stročji fižol. Pridelujemo večje količine stročje fižole sorte Maslenec, Kifeljček, rumeni-ozki in zeleni-široki.

Skozi celotno sezono zagotavljamo, da je fižol na stojnicah dnevno svež in “mlad”, saj nam zaupanje naših strank pomeni največ.

Tradicija pridelave stročjega fižola sega že v pol drugo desetletje.

Zimski radič

Pretežno v naših nasadih prevladujeta sorti Kordia in Regina. Plodovi so zreli od sredine proti koncu junija in začetku julija. Plodovi so sladko-kislega okusa, zelo sočni, čvrsti (hrustavke), temno rdeče barve in so srčaste oblike.

Ostala zelenjava

Zraven stročje fižole in zimskega radiča letno pridelamo tudi nekaj ostale zelenjave kot je krompir, različne vrste kapusnic (zelje, cvetača, brokoli, brstični ohrovt,..),  korenje, peteršilj, Ptujska čebula, por..

Sokovi, marmelade, destilati, jabolčnik in bučno olje

JABOLČNI bistri in motni sok

Je produkt iz naših lastnih jabolk. Pridelan je izključno iz kakovostnih, zdravih in svežih jabolk saj ga stiskamo le v času obiranja. Na voljo imamo bistri in motni jabolčni sok.

Motni jabolčni sok – v motnem jabolčnem soku se skriva vso bogastvo hranil naših svežih domačih jabolk!

Bistri jabolčni sok – pridelan prav tako kot motni, z izjemo bistrenja pred pasterizacijo.

korenckov

Sok iz JABOLK in KORENJA

Sok je pridelan iz jabolk in korenja v razmerju 75:25. Je prijetnega okusa, ki ga sestavlja harmonija okusov svežega jabolka in korenja. 

Aronija - 100 % sok

Sok iz grozdja JURKE

Jabolčno vino

Jabolčno vino je pri nas novost leta 2020. Pijača je pridelana po klasičnem postopku pridelave belih vin. Ponaša se z alkoholno stopnjo 8,9 vol. % in je pol suh. 

Kot je značilno že za vse naše izdelke predelave, velja tudi za jabolčno vino, da so za pripravo uporabljena izključno le kakovostna, sveža in zdrava jabolka. 

Nekaj namigov serviranje: kot sam se lepo poda ob raznih jedeh, lahko pa ga pripravite v kombinaciji z bistrim jabolčnim sokom (1,5 dl soka in 8,5 dl vina), ki pa se je izkazala za eno boljših načinov serviranja!

Sadni destilati

Na voljo imamo tudi domače destilate in sicer kar 3 vrste. Izbirate lahko med  jabolčnimi, slivovimi in hruškovimi (iz sorte Viljamovka) destilati.

 

Ekstra domača jagodna marmelada

Iz naših jagod, v pozni pomladi nastane tudi odlična jagodna marmelada. Ponaša se z okusom naših jagod gojenih v pogojih, ki omogočajo, da jagode lepo dozorijo in dosegajo visoke sladkorne stopnje ter so odlična osnovna surovina za marmelado. 

Le zato je naša Ekstra domača jagodna marmelada tako odličnega okusa!